Autonieuws

Aston Martin Vanquish is terug, en hoe!

september 3, 2024

Historie van de Aston Martin Vanquish

De Vanquish werd voor het eerst geïntroduceerd in 2001 en maakte direct indruk als vlaggenschip van Aston Martin. Het model combineerde de klassieke lijnen van het merk met een vooruitstrevend ontwerp en innovatieve technologieën. De originele Vanquish had een V12-motor en een aluminium chassis, een combinatie die toen al zijn tijd ver vooruit was. De auto werd beroemd door zijn verschijning in de James Bond-film Die Another Day, wat zijn status als iconische sportwagen verder verstevigde.

In 2012 keerde de Vanquish terug met een volledig vernieuwd ontwerp. De tweede generatie bood verbeterde prestaties en luxe en bleef trouw aan de filosofie van Aston Martin: het samensmelten van elegantie, kracht en een verfijnde rijervaring. Hoewel de productie van de tweede generatie Vanquish in 2018 werd stopgezet, bleef de naam een synoniem voor de ultieme expressie van Aston Martins engineering en design. Nu keert de modelnaam terug, en hoe!

Aston Martin Vanquish

Nieuwe dimensie voor Aston Martin

Aston Martin’s Director of Vehicle Performance, Simon Newton, zegt: “De Vanquish voegt een nieuwe dimensie toe aan het vernieuwde Aston Martin-assortiment. De nieuwe V12-motor heeft een levensgroot karakter, met een enorm koppel net boven stationair toerental. Het is werkelijk een buitengewone motor. Dit gevoel van ongekende kracht moest gepaard gaan met een gelijk niveau van controle en finesse; iets dat we hebben bereikt door de enorme bandbreedte van de nieuwe Bilstein DTX adaptieve dempers, een e-diff en de nieuwste generatie elektronica. We hebben ook nauw samengewerkt met Pirelli bij de ontwikkeling van een op maat gemaakte band die specifiek op Vanquish is afgestemd.”

Verlengd chassis

Het nieuwe chassis van de Aston Martin Vanquish heeft een wielbasis die met 80 mm is toegenomen ten opzichte van eerdere modellen, wat bijdraagt aan verbeterde stabiliteit en rijcomfort. Dit is een belangrijke ontwikkeling, aangezien Aston Martin met de nieuwe Vanquish niet alleen mikt op pure prestaties, maar ook op het bieden van een ongekende combinatie van comfort en dynamiek.

Uitzonderlijke rijdersauto

De auto is uitgerust met Bilstein DTX-dempers en een elektronisch achterdifferentieel (e-diff) voor optimale grip en rijprecisie. De speciaal voor Aston Martin ontwikkelde 21-inch Pirelli P Zero-banden leveren een bijdrage aan de sportieve handling van de Vanquish. Volgens Aston Martin makem deze technische hoogstandjes de Vanquish tot een uitzonderlijke rijdersauto die zowel op het circuit als op de openbare weg zijn mannetje staat.

Interieur Aston Martin Vanquish

Schitterend interieur

Het interieur van de nieuwe Vanquish biedt een combinatie van moderne luxe en geavanceerde technologie. Een opvallend kenmerk is het panoramische glazen dak over de volledige lengte, wat een ruimtelijk en licht gevoel geeft. Het interieur is verder uitgerust met een custom infotainmentsysteem dat sterk lijkt op het systeem in de Vantage.

Kleine details

Aston Martin heeft veel aandacht besteed aan de details, met hoogwaardige materialen en een nauwkeurige afwerking die de Vanquish echt onderscheiden van zijn concurrenten. Elk aspect van het interieur is ontworpen om de inzittenden een gevoel van exclusiviteit en comfort te bieden, wat aansluit bij de verwachtingen van een auto in dit segment en prijskaartje.

Productie beperkt

De productie van de nieuwe Vanquish is beperkt tot minder dan 1.000 exemplaren per jaar, waardoor de exclusiviteit van dit model gewaarborgd blijft. De eerste leveringen starten in het vierde kwartaal van 2024. De nieuwe Vanquish is niet alleen een eerbetoon aan het verleden, maar ook een duidelijke indicatie van de toekomst van Aston Martin.




















Interieur Aston Martin Vanquish


















































Aston Martin Vanquish











Aston Martin Vanquish