Autonieuws

Alpine A424_β gaat in productie, maar alleen voor circuitgebruik

juni 9, 2023

Alpine A424_β en Alpine CEO Laurent Rossi

Voor de verandering laten we een keertje Laurent Rossi, Alpine CEO, aan het woord over de Alpine A424_β. Dit is zijn verhaal over deze toekomstige Hypercar voor de topklasse van endurance racing.

Endurance racen betreedt een nieuwe gouden eeuw. We kijken er bij Alpine naar uit om onze bijdrage te leveren. Na tien jaar samenwerking met onze jarenlange partner Signatech, beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in ons avontuur in deze fascinerende race discipline.

Sinds de oprichting door Jean Rédélé is het doel van Alpine duidelijk: de top bereiken. We doen er alles aan om daar te komen. Als gevolg van onze ambitieuze strategie zijn wij een van de weinige merken die de afgelopen drie jaar gelijktijdig heeft deelgenomen aan verschillende FIA-wereldkampioenschappen. Dit alles dankzij de introductie van innovatieve regelgeving die ons in staat stelt om synergie tussen onze programma’s tot stand te brengen.

De ambities van Alpine – ontstaan uit gezonde competitie – zijn springlevend en groeiend. Autosport is niet alleen een hobby, het zit in de aderen en het DNA van onze ‘band of racers’. Vijfenveertig jaar na onze historische overwinning in de 24 Uur van Le Mans is onze aanwezigheid hier geen toeval. Dit wordt nog eens benadrukt met de onthulling van de Alpine A424_β, de voorloper van onze hypercar, ontworpen om vanaf 2024 de beste concurrenten uit te dagen.

Het nieuwe prototype voldoet op alle fronten aan onze merkwaarden, treedt in de voetsporen van eerdere creaties als de Alpenglow en de A290_β en werpt een blik in de toekomst van Alpine. De auto oogt pittig, elegant en onderscheidend met zijn symbolische en iconische ontwerp. Het belichaamt zowel ons heden als onze toekomst, dankzij de nauwe betrokkenheid en investering van onze ontwerpers tijdens het ontwikkelingstraject.

Dit project is al bijna twee jaar lang een enorm menselijk avontuur, waarbij onze ambities buiten het circuit werden gepromoot. Onze medewerkers en partners werken onvermoeibaar samen om ervoor te zorgen dat de auto een doorslaand succes wordt. Optisch is het al een succes en we werken er hard aan om er vanaf 2024 ook een sportief succes van te maken.

Uiteraard onderschatten we de taak niet die ons in deze spannende uitdaging te wachten staat. We blijven bescheiden maar zijn vastbesloten ons te laten gelden aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. We hopen alle autosportfans prachtige en epische duels te bieden, en we hebben maar één ding tegen ze te zeggen: tot ziens op het circuit!”