Autonieuws

Alpine A110 R Ultime is zaligmakend en peperduur

oktober 22, 2024

Gelimiteerd tot 110 exemplaren

De Alpine A110 R Ultime is voorzien van een extra potente aandrijflijn met een vermogen van 345 pk, maar alleen als je RON102 brandstof tank. Deze kracht wordt bereikt bij 6.000 tpm en het maximale koppel van 420 Nm – 80 Nm meer dan de standaard A110 R Turini – is beschikbaar vanaf 3.200 toeren pe rminuut. Met slechts 110 exemplaren in productie is de A110 R Ultime echt exclusief. Kosten: 265.000 euro, inclusief BTW, maar exclusief BPM.

Launch Control-functie

De sportwagen heeft een geautomatiseerde Launch Control-functie, waarmee hij in slechts 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. Dankzij de pk-gewichtsverhouding van 1 pk per 3,2 kg en de verbeterde prestaties biedt de Ultime een uitzonderlijke rijervaring.

Geavanceerde technologie en aerodynamica

De A110 R Ultime combineert de technische kennis van Alpine en Alpine Racing. Het model beschikt over een aangepaste turbo, een nieuwe DW6-versnellingsbak met verbeterde koppelcapaciteit en een Akrapovic titanium uitlaatsysteem. Ook de ophanging is voorzien van vier verstelbare Ohlins dempers. Het remsysteem bestaat uit 330 mm AP Racing schijven en krachtige remblokken. Bovendien zorgen nieuwe koelluchtinlaten voor betere prestaties op het circuit.

Alpine A110 R Ultime

Meer downforce

De aerodynamica is ook verbeterd. Dankzij extra downforce (+160 kg bij topsnelheid in vergelijking met de A110 R Turini) en de verhoogde motorprestaties is de A110 R Ultime nog wendbaarder in bochten en bij het accelereren. De auto is uitgerust met 18-inch gesmede wielen aan de voorkant en 19-inch wielen aan de achterkant, gecombineerd met Michelin PS2 CUP-banden, wat bijdraagt aan het uitstekende wegcontact en de prestaties.

Franse finesse en maatwerkopties

De exclusiviteit van de Alpine A110 R Ultime komt ook tot uiting in het ontwerp, met een uniek personalisatieprogramma in twee niveaus: Atelier en Atelier Sur-Mesure. Het standaard Atelier-programma biedt 27 exterieurkleuren en alcantara bekleding in vier kleuren: grijs, rood, blauw en oranje.

Het tweede personalisatieniveau, Atelier Sur-Mesure, gaat nog een stap verder. Hier kunnen klanten hun auto volledig naar eigen smaak samenstellen, met een keuze uit 9 extra alcantara kleuren en 10 verschillende soorten leer. In samenwerking met Sabelt en Poltrona Frau worden luxueuze afwerkingen aangeboden, zoals borduurwerk, reliëf en leervlechten. Hiermee kunnen klanten een echt unieke A110 creëren.

La Bleue

Op de Alpine-stand in Parijs stond de auto in de unieke “La Bleue” uitvoering, beperkt tot 15 stuks. De carrosserie heeft een speciale kleurovergang die twee iconische Alpine-blauwtinten combineert: Alpine Vision Blue en Abysse Blue. Deze ambachtelijk gemaakte kleurverloop strekt zich uit over de hele auto, waardoor het een dynamische, monolithische uitstraling krijgt. Het interieur, volledig uitgevoerd in blauw leer van Poltrona Frau en Sabelt, sluit naadloos aan bij het exterieur. “La Bleue” laat zien wat er mogelijk is met het Sur-Mesure programma van Alpine en onderstreept de verfijning en aanpassingsmogelijkheden van de A110 R Ultime. “La Bleue” heeft een prijskaartje van 330.000 euro, inclusief BTW en exclusief BPM.





Alpine A110 R Ultime























Alpine A110 R Ultime