Autonieuws

AC Schnitzer gaat met de M3 Touring aan de haal

februari 6, 2023

Vermogensupgrade

De BMW M3 Touring is van zichzelf al een zeer snelle auto. De 3,0-liter grote zes-in-lijn heeft 510 pk en 650 Nm. Maar van de Duitse tuner AC Schnitzer mag het wel een onsje meer. Het bedrijf schroeft het vermogen op tot 590 pk en 750 Nm. Klanten die nóg meer vermogen willen, kunnen kiezen voor een Stage 2-pakket. De tuner perst dan 610 pk en 750 Nm koppel uit de zescilinder. Een software tune en een nieuw uitlaatsysteem met vier carbon einddempers zorgen voor de vermogensupgrade.

Uiterlijke aanpassingen

Uiteraard past AC Schnitzer ook het uiterlijk van de BMW M3 Touring aan. Op de optielijst staan andere wielen, een splitter, sideskirts en een dakspoiler. Het onderstel krijg desgewenst ook de nodige aandacht. Wat de tuner vraagt voor al deze mooie spulletjes is nog niet bekend, maar reken er maar op een stevig bedrag.

AC Schnitzer

AC Schnitzer is een Duitse tuner en producent van auto-accessoires. Het bedrijf is opgericht in 1987 en is gevestigd in Aachen, Duitsland. AC Schnitzer is bekend om zijn hoogwaardige producten en innovatieve ontwerpen voor verschillende merken, waaronder BMW. Het bedrijf biedt een brede selectie aan producten, van uitlaatsystemen en prestatie verhogende motoren tot sportieve velgen en aerodynamische bodykits.  

Lees meer: En de nieuwe BMW M3 Touring kost…