Achtergrond Autonieuws

Absurd: achterspoiler voor Crocs, extra downforce als je loopt?

augustus 21, 2024

Oorsprong van Crocs

De Croc zoals we die vandaag kennen, heeft een interessante geschiedenis die begint in de vroege jaren 2000. De Croc werd oorspronkelijk ontworpen door drie vrienden: Lyndon ‘Duke’ Hanson, George Boedecker Jr. en Scott Seamans. Het idee voor de schoen ontstond tijdens een zeiltrip in 2001. Ze waren op zoek naar een comfortabele, waterbestendige schoen die niet zou uitglijden op natte oppervlakken. Tijdens hun zoektocht stuitten ze op een Canadese fabrikant, Foam Creations, die een uniek materiaal had ontwikkeld genaamd Croslite. Dit materiaal was lichtgewicht, flexibel en bood goede grip en comfort, wat het perfect maakte voor watersporten.

Eerste schoen van Crocs

De eerste Croc-schoen, genaamd ‘The Beach’, werd in 2002 op de markt gebracht tijdens de Fort Lauderdale Boat Show. De schoen was aanvankelijk bedoeld voor bootliefhebbers en zeilers vanwege zijn slipvaste en waterbestendige eigenschappen. De schoen bleek echter al snel populair bij een veel breder publiek vanwege het comfort en de unieke stijl.

De populariteit van Crocs groeide snel. Wat begon als een nicheproduct voor watersporters, werd al snel een wereldwijd fenomeen. Het bedrijf breidde zijn productlijn uit met nieuwe ontwerpen en kleuren en de schoenen werden populair in diverse sectoren, van de medische wereld tot de mode-industrie. Hoewel Crocs vaak worden geprezen om hun comfort, zijn ze ook onderwerp van controverse geweest vanwege hun onconventionele en vaak bekritiseerde esthetiek. Desondanks hebben ze een cultstatus bereikt en worden ze gedragen door een breed scala aan mensen, van beroemdheden tot gewone consumenten.

Veel accessoires

De crocs staan inmiddels ook in het vizier van ontwikkelaars van accessoires. Zelfs de autoliefhebbers worden niet vergeten, want er bestaan ook achterspoilers voor een croc, desgewenst in een ‘glow-in-the-dark’-uitvoering die extra opvalt in het donker. Zorgt het voor extra downforce tijdens het lopen? Welnee, het is vooral bedoeld als grap. Maar je kan het dus wel gewoon kopen. Er worden zelfs V6-motorbedels ontwikkeld voor Crocs, om je liefde voor auto’s te tonen. Tja, de grote vraag is hoe ver jouw liefde voor auto’s gaat. Wellicht is een achterspoiler voor je schoeisel net een stap te ver.

Crocs tuning
Crocs tuning