Autonieuws

100 extra waterstoftankstations van TotalEnergies en Air Liquide

februari 2, 2023

Waterstoftankstations voor transportsector

Met de nieuwe joint-venture hebben TotalEnergies en Air Liquide de verdere ontwikkeling van een netwerk van waterstofstankstations voor vrachtwagens op belangrijke Europese verkeersaders voorzien. Je leest het goed: voor de transportsector. Dit initiatief geeft dus in het bijzonder een impuls aan de verdere ontwikkeling van het gebruik van waterstof voor goederenvervoer. Desalniettemin een mooie ontwikkeling.

Frankrijk, de Benelux en Duitsland

De meer dan 100 nieuwe waterstofstations komen te staan op de grote Europese verkeersaders in Frankrijk, de Benelux en Duitsland. TotalEnergies en Air Liquide kijken hierbij naar strategische routes. De waterstoftankstation krijgen de naam TotalEnergies.

Kennis bundelen

TotalEnergies levert een bijdrage met zijn expertise in de exploitatie en het beheer van tankstations en de distributie van energie aan BtoB-klanten. Air Liquide draagt bij met haar technologische expertise en beheersing van de volledige waterstofketen. De joint venture zal ook waterstof op de markt aankopen en verdelen onder haar klanten in de transportsector.

Oprichting joint-venture

De twee partners verwachten de oprichting van de joint-venture in 2023 af te ronden, onder voorbehoud van het tijdig afronden van de nodige contractuele documenten en de ontvangst van de nodige wettelijke toelatingen.